Niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale fortelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineana, a declarat vineri seara un reprezentant al Ministerului rus al Apararii, dupa prabusirea avionul Boeing 777 in estul Ucrainei, relateaza agentia RIA Novosti.

"Este imposibil sa faci acest lucru pe ascuns", a declarat el, denuntand informatii potrivit carora autoritatile de la Kiev a retinut doi specialisti, cetateni rusi, care ar fi fost insarcinati cu "corectarea traiectoriei rachetelor Buk". "Va amintim ca acest tip de specialisti sunt folositi doar pentru sistemele de arme ale caror obiective sunt situate la sol", a adaugat oficialul rus, potrivit Mediafax.

Anterior, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a declarat ca avionul malaysian prabusit in estul Ucrainei probabil a fost doborat cu o racheta sol-aer de tip Buk SA-11, lansata dintr-o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi. La randul lor, separatistii au afirmat ca "armele noastre nu bat mai sus de 4.000 de metri, nu avem (rachete) Buk, absolut niciuna".

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi intr-o zona din Ucraina aflata sub controlul insurgentilor prorusi, accidentul soldandu-se cu 298 de morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri