Lafarge, unul dintre cei mai mari producatori globali de ciment, a vandut operatiunile din Pakistan catre BestWay Cement in schimbul sumei de 329 de milioane de dolari (echivalentul a 244 milioane de euro, potrivit unui comunicat al grupului francez.

Lafarge Pakistan Cement, companie in care francezii detin o participatie de 75,86%, este listata la bursele din Karachi, Lahore si Islamabad si opereaza o platforma de ciment situata in apropierea orasului Islamabad, pozitionata in nordul tarii. Tranzactia dintre Lafarge si BestWay Cement va fi supusa autoritatilor de reglementare pentru aprobare.

Holcim si Lafarge, gigantii cimentului care vor sa le vanda activele in cadrul procesului de fuziune, au primit un numar de peste 100 de propuneri de achizitie a activelor, numarul acestora dublandu-se in in doua saptamani, de la circa 50 la peste 100

Cei doi producatori de materiale de constructii au anuntat la 7 iulie o lista cu activele pe care intentioneaza sa le vanda pentru a obtine acordul autoritatilor de reglementare pentru fuziune. In tari precum Germania, Romania si Ungaria, Holcim (din Elvetia) si Lafarge (din Franta) au ales sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii si sa le pastreze pe ale celeilalte.

Companiile au ales aceasta abordare cu scopul de a multumi autoritatile de reglementare, dar si pentru a pastra afaceri complete care functioneaza bine si pentru a obtine venituri cat mai mari din procesul de vanzare a activelor, a declarat Fontana intr-un interviu pentru Wall Street Journal. "Am primit expresii de interes de la tot felul de posibili cumparatori", a spus el. Printre acestia se afla firme specializate in investitii si companii din industria cimentului, inclusiv unele din pietele emergente.

In Romania au fost propuse pentru vanzare operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge. Lafarge Romania detine in prezent aproximativ 40 de site-uri de productie, cele mai importante fiind fabricile de ciment de la Medgidia si Hoghiz si cea de macinare de la Targu Jiu.

La finele lunii mai, francezii de la Lafarge si-au vandut operatiunile pe care le detineau pe piata din Ecuador, cu peste 400 de milioane de euro. umparatorul operatiunilor grupului Lafarge din Ecuador este Union Andina de Cementos S.A.A. (UNACEM), iar noul proprietar va intra in posesia unei facilitati de productie de 1,4 milioane de tone de ciment pe an. Fabrica Lafarge este situata in nodul tarii, in apropierea orasului Otavalo.

Sursa foto: bestway.com.pk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri