Conducerea Coca Cola a autorizat, vineri, rascumpararea unui numar de pana la 300 de milioane de actiuni, echivalentul a aproximativ 13% din capitalul total al companiei, intr-o incercare de a creste veniturile actionarilor, informeaza Financial Times.

Aceasta miscare s-a facut pe fondul eforturilor reprezentantilor Coke de a reface increderea investitorilor in companie, dupa cativa ani de evolutie nesigura.

"Noul nostru program de achizitie de actiuni reflecta increderea solida pe care consiliul de conducere o are in evolutia viitoare a companiei si in profitul nostru pe termen lung", a spus presedintele si directorul executiv al Coke, Neville Isdell. El a adaugat ca acest nou plan, combinat cu cei 44 de ani de crestere anuala a dividendelor, evidentiaza devotamentul nostru permanent de a obtine valori crescande pentru posesorii de actiuni ai companiei.

Actiunile cu care este cotata Coke la bursa au crescut cu 1%, pana la valoarea de 44,32 de dolari pe unitate, pentru tranzactiile de dupa incheierea cotarilor. Valoarea actiunilor a crescut cu mai mult de 7% anul acesta, dupa cateva trimestre de evolutie mai buna, din momentul numirii in functie a actualului presedinte, Neville Isdell, in 2004. Cu toate acestea, valoarea la bursa a Coke ramane la jumatate din valoarea sa din 1998, de 88 de dolari pe actiune. Programul de reachizitionare a actiunilor va fi pus in practica incepand cu 31 octombrie, dupa incheierea planului curent al companiei.

Din 1997, compania a returnat peste 28 de miliarde de dolari actionarilor, zece miliarde prin recuperarea de actiuni si aproape 19 miliarde in dividende.

In cursul acestei saptamani, reprezentantii companiei au facut publica o previziune care anunta o crestere a profiturilor de peste 7%, in al doilea trimestru, in timp ce cresterea economica pe pietele in curs de dezvoltare si progresele facute de produsele din America de Nord si din Europa au inregistrat o scadere in Japonia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri