Compania aeriana Air Algérie a anuntat ca a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute dupa ce acesta a decolat din Ouagadougou, in Burkina Faso, relateaza AFP.

"Serviciile de navigatie aeriana au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou - Alger, la 50 de minute dupa decolare", a anuntat compania publica algeriana, citata de agentia APS, informeaza Mediafax.

Zborul AH 5017 trebuia sa ajunga in Alger, capitala Algeriei, insa nu se stie numarul pasagerilor de la bord.

"Air Algérie informeaza ca serviciile de navigatie aeriana au luat ultima data legatura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger in ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute dupa decolare", precizeaza un comunicat.

Compania a pus in aplicare un "plan de urgenta", potrivit textului. Potrivit site-ului sau de Internet, Air Algérie asigura patru zboruri pe saptamana catre Ouagadougou, dintre care unul pleaca, joia, din capitala.

O sursa din cadrul companiei a declarat pentru AFP ca avionul este un DC9, inchiriat de Air Algérie de la o companie spaniola, al carei nume nu l-a divulgat.

Contactul cu echipajul a fost pierdut in spatiul aerian al statului Mali, in apropiere de frontiera algeriana, a adaugat sursa citata. "Avionul era in apropierea frontierei algeriene cand echipajului i s-a cerut sa devieze de la ruta din cauza vizibilitatii reduse si pentru a evita riscul unei coliziuni cu un alt avion ce asigura legatura intre Alger si Bamako", a adaugat sursa citata.

Semnalul a fost pierdut dupa schimbarea directiei

"Semnalul a fost pierdut dupa schimbarea directiei", a insistat aceasta. In pofida unei interventii militare internationale in desfasurare, situatia este in continuare instabila in nordul Mali, ocupat timp de mai multe luni, in 2012, de grupuri armate extremiste.

Raportarea disparitiei unui avion in Africa vine la o zi dupa ce un avion s-a prabusit pe continentul asiatic. Un avion de pasageri al TransAsia Airways s-a prabusit la aterizare, miercuri, pe aeroportul din insula taiwaneza Penghu, cel putin 45 de persoane murind in accident, anunta surse locale.

Potrivit CNN, un avion al companiei TransAsia Airways avand la bord 58 de persoane s-a prabusit la aterizarea pe Insula Penghu. Conform agentiei taiwaneze CNA, bilantul victimelor este de 51 de morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri