Doua partide ucrainene, Udar (centru-dreapta) al fostului campion la box Vitali Kliciko, si Svoboda (dreapta nationalista) al lui Oleg Tiagnibok, au anuntat joi ca se retrag din coalitia aflata la putere, deschizand astfel calea catre alegeri legislative anticipate in aceasta toamna, relateaza AFP.

Presedintele Petro Porosenko si-a exprimat in mod public dorinta organizarii unui scrutin anticipat, care ar urma sa-i permita sa formeze o majoritate solida, in baza succesului pe care l-a obtinut in alegerile prezidentiale (55% din sufragii), scrie Mediafax.

Dar pentru ca sa poata dizolva Parlamentul si convoca alegeri legislative anticipate, este necesar ca Legislativul unicameral sa constate ca actuala coalitie de guvernare a incetat sa mai existe de 30 de zile si ca nu s-a putut constitui una noua. Atunci cand aceste conditii vor fi indeplinite, presedintele poate sa anunte alegeri legislative peste doua luni.

Udar (Lovitura) si Svoboda (Libertate) sustin acest proiect, insa a treia si cea mai importanta formatiune a actualei coalitii, partidul Batkivscina (Patrie, dreapta populista) al Iuliei Timosenko, i se opune. In alegerile prezidentiale, Timosenko a obtinut 12% din voturile exprimate. Unul dintre "locotenentii" ei, Oleksandr Turcinov, este presedintele Parlamentului si a asigurat interimatul la sefia statului dupa demiterea lui Viktor Ianukovici din functie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri