Compania Air Algerie a publicat lista cu nationalitatile celor 100 de pasageri aflati la bordul cursei AH 5017 care a plecat din capitala statului vest-african Burkina Faso, Ouagadougou, catre Alger, capitala Algeriei, insa a pierdut contactul cu serviciile de navigatie la 50 de minute de la decolare.

Astfel, lista pasagerilor include 51 de cetateni francezi, 27 din Burkina Faso, opt libanezi, sase algerieni, cinci canadieni, patru germani, doi luxemburghezi, un elvetian, un belgian, un egiptean, un ucrainean, un nigerian, un camerunez si un malian, potrivit ministrului transportului din Burkina Faso, Jean Bertin Ouedraogo, citat de The Telegraph.

Cu toate acestea, exista rapoarte care sustin ca in jur de 20 de pasageri erau libanezi. Cei sase membri ai echipajului erau spanioli. Ministerul Algerian de Externe a confirmat si prezenta unui roman la bordul aeronavei disparute.

Un Algerian oficial a declarat, sub protectia anonimatului, ca poate confirma prabusirea avionului, fara a da insa detalii cu privire la cauza accidentului. La ultimul contact cu serviciile de nagivatie, avionul se afla la 285 de kilometri nord-est de orasul malian Gao si se presupune ca prabusirea ar fi avut loc langa Kidal.

Cu toate ca nu a fost inca stabilita cauza disparitie avionului, Administratia Federala a Aviatiei din Statele Unite a avertizat operatorii aerieni cu privire la survolarea statului Mali, din cauza activitatii insurgentilor.

Ultimul accident inregistrat de compania Air Algerie a avut loc in 2003, cand un avion s-a prabusit la scurt timp dup ace a decolat din orasul African Tamanrasset, iar in urma accidentului au murit 102 persoane.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri