Lantul american de restaurante fast-food McDonald’s a anuntat ca suspenda vanzarea unui sortiment popular – nuggets din carne de pui – si a altor produse din meniu in Hong Kong, anunta BBC.

McDonald’s a recurs la aceasta masura dupa ce Shanghai Husi, principalul furnizor de carne pentru firmele fast-food, si-a intrerupt activitatea din cauza acuzatiilor potrivit carora ar fi procesat carne expirata. Aceeasi masura a fost luata si in cazul restaurantelor din Japonia, situatia fiind similara.

Potrivit companiei, 20% din carnea folosita pentru nuggets din pui provenea de la firma Shanghai Husi. Aproape 500 de restaurante din Japonia au scos din meniuri acest sortiment, compania orientandu-se catre alti furnizori din China si Thailanda.

Printre produsele retrase de la vanzare in Hong Kong se numara si fileurile de pui condimentate, salatele care contineau carne de pui si ice tea de lamaie.

McDonald’s a utilizat carne provenind de la Shanghai Husi in perioada iulie 2013-iunie 2014. Shanghai Husi reprezinta subsidiara companiei americane OSI Group. Printre alti clienti pe piata chineza a firmei inchise se mai numara si principalul competitor al McDonald’s, KFC, dar si Burger King sau Starbucks.

Actionariatul Osho, Orotoro...

McDonald’s are in Romania peste 3.500 de angajati, permanenti si in regim part time. Reteaua locala numara 65 de restaurante in 21 de orase – 31 de restaurante in Bucuresti si 34 in restul tarii, primind zilnic peste 140.000 clienti. Compania si-a redus de zece ori profitul in ultimii cinci ani, de la 9 mil. euro in 2007 la nici un milion de euro in 2012. Cifra de afaceri a fost de 89,7 mil. euro, in scadere cu 5% fata de 2011. La nivel global, McDonald's serveste 68 de milioane de clienti zilnic. Compania are peste 1,7 milioane de angajati, in peste 34.000 de restaurante.

Sursa foto: McDonald's, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Politia din Hong Kong a intervenit cu gaze lacrimogene la proteste