Prabusirea avionului Malaysia Airlines in Ucraina, doborat de o racheta in Donetk, zona controlata de separatistii prorusi, ar putea fi comparata cu o "crima de razboi", a precizat comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, citata de AFP.

"Aceasta incalcare a legislatiei internationale, tinand cont de circumstante, s-ar putea compara cu o crima de razboi", a declarat Pillay intr-un comunicat publicat luni. "Totul se va face" pentru ca aceia responsabili de aceasta drama, "oricine ar fi ei, sa fie adusi in fata justitiei", a subliniat ea, potrivit Mediafax.

"Este imperativ ca o ancheta rapida, minutioasa, eficace si independenta sa poata fi efectuata cu privire la acest eveniment", a adaugat comisarul. Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova, acuzata de Washington si de ucraineni ca le furnizeaza arme.

Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa. Expertii internationali nu au avut decat un acces limitat la locul prabusirii avionului, controlat de insurgenti, criticati aspru pe plan international pentru modul in care au gestionat zona si tratamentul acorda trupurilor victimelor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri