Uniunea Europeana a decis luni sa inghete activele unui om de afaceri rus, acuzat ca a beneficiat de pe urma anexarii Crimeei, si vrea sa sanctioneze in acelasi mod alti trei oligarhi apropiati de presedintele rus Vladimir Putin, a anuntat o sursa diplomatica, citata de AFP, transmite Mediafax.

Decizia a fost luata in cursul unei reuniuni a ambasadorilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, ea urmand sa fie confirmata marti in urma unor consultari. Uniunea Europeana va sanctiona, de asemenea, trei entitati economice active din Crimeea si lideri ai miscarilor separatiste din estul Ucrainei, a precizat sursa citata.

Identitatile persoanelor si entitatilor vizate de sanctiuni vor fi publicate miercuri, in Jurnalul Oficial al UE. Autoritatile germane au insistat asupra sanctionarii oligarhilor. "Trebuie sa le inghetam conturile bancare in capitalele europene si sa le retrage autorizatiile de calatorie", a anuntat sambata vicecancelarul german Sigmar Gabriel. "Trebuie sa facem acest lucru saptamana viitoare", a insistat el.

"Liderii europeni sunt constienti de riscurile unor represalii din partea conducerii din Rusia", a declarat o sursa apropiata de negocierile asupra unor noi sanctiuni. "Putin va incerca sa-i divizeze pe europeni si actiunea sa va fi un test pentru unitatea Uniunii Europene", a adaugat aceasta sursa.

Uniunea Europeana a plasat deja pe lista neagra 87 de persoane si 20 de entitati ruse carora le sunt interzise vizele de intrare pe teritoriul european si ale caror conturi sunt inghetate in UE.
Liderii UE si-au inasprit pozitia fata de Rusia dupa prabusirea, la jumatatea lui iulie, a unui avion malaysian in estul Ucrainei, atribuita unui tir cu racheta al separatistilor prorusi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri