Akzo Nobel, unul dintre cei mai importanti jucatori in industria chimica din lume, a ajuns la un acord preliminar cu finlandezii de la Kemira pentru achizitia diviziei producatoare de solutii chimice pe baza de celuloza (productie de hartie pentru diferite intrebuintari – n.red), in schimbul sumei de 153 milioane de dolari, relateaza presa internationala.

Divizia Akzo Nobel de solutii chimice pentru hartie ofera produse de acoperire foarte rezistente la apa, dar si alte intrebuintari. La nivelul anului trecut, veniturile inregistrate de divizia de chimice a olandezilor s-au ridicat la 243 de milioane de euro, cea mai mare pondere fiind reprezentata in regiunea EMEA (40%).

“Achizitia este un mare pas pentru a ne dezvolta strategia si a creste puternic prezenta in acest sector, mai ales in regiunea Asia – Pacific. Business-ul de produse chimice pe baza de celuloza se potriveste perfect pe targetul nostru si ne asteptam sa ne imbunatatim sinergiile, a declarat Jari Rosendal, presedintele si CEO-ul Kemira.

Intelegerea dintre cele doua parti este de asteptat sa se incheie in primul trimestru al anului viitor, fiind subiectul unei analize din partea insitutitiilor de reglementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri