Parlamentul ucrainean a aprobat joi trimiterea fortelor armate olandeze si australiene in estul Ucrainei, la locul prabusirii avionului malaysian. Numarul acestora ar putea fi de maxim 950 de persoane, a anuntat presedintele Legislativului, Oleksandr Turcinov, in urma unui vot cu usile inchise, transmite AFP.

Conform textului acordurilor disponibil pe site-ul Parlamentului, misiunea olandeza este compusa din "personal militar si non-militar" ce poate ajunge pana la 700 de persoane. Australia are dreptul de a trimite personal de "politie, militar si civil", pana la 250 de persoane, noteaza Mediafax.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova. Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa.

Expertii internationali nu au avut decat un acces limitat la locul prabusirii avionului, controlat de insurgenti, criticati aspru pe plan international pentru modul in care au gestionat zona si modul in care au tratat trupurile neinsufletite ale victimelor.

Citeste si:
Avionul prabusit la Teheran: Ucraina ia in calcul terorismul
Ucraina ia in calcul...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Video] Australia se confrunta cu un nou "mega-incendiu"