Marea Britanie a inregistrat cea mai mare crestere economica din ultimii doi ani, in trimestrul doi, mai ales datorita sectorului serviciilor, fapt care ar putea conduce la o noua majorare a ratei dobanzii de referinta, informeaza Bloomberg.

Valoarea Produsului Intern Brut a crescut cu 0,8 la suta in perioada aprilie-iunie fata de perioada ianuarie-martie, a informat Oficiul National de Statistica. A fost cea mai mare rata de crestere din trimestrul doi al anului 2004 si peste valoarea medie de 0,7 procente de crestere estimata de 34 de analisti chestionati de Bloomberg.

Servicii care acopera piata de retail si serviciile bancare, acestea constituind aproape trei sferturi din economia Marii Britanii, a doua ca marime din Europa, au inregistrat al 56-lea trimestru consecutiv de crestere.

Cresterea puternica si inflatia au condus investitorii la estimarea conform careia rata dobanzii de referinta a Bancii Centrale a Angliei (BoE).

BoE a lasat nemodificata rata dobanzii de referinta la 4,50 la suta, la sedinta de la inceputul lunii iulie, mentinand nemodificat costul imprumuturilor pentru a 11-a luna consecutiv.

Ultima data cand BoE a modificat dobanda de referinta a fost in luna august 2005 cand a redus-o cu un sfert de punct de la 4,75 la 4,50 la suta.

Rata inflatiei a fost de 2,5 procente in luna iunie, trecand pentru a doua luna consecutiv peste tinta de doua procente a bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri