"Copilul minune" din Fasia Gaza, care a fost salvat din pantecul mamei ucise, a supravietuit cinci zile intr-un incubator, dupa care a murit din cauza lipsei de curent din spital survenite in urma atacurilor din partea Israelului, potrivit Russia Today.

Bombardamentele Fortelor de Aparare Israeliene au lasat mai multe spitale din Fasia Gaza fara curent. Intr-unul din ele, spitalul Khan Yunis din sudul tarii, se afla si Shayma, fetita scoasa prematur din uterul mamei.

Copilul a stat cinci zile la terapie intensiva si a murit din cauza lipsei de curent provocate de atacarea singurei centrale electrice din Fasia Gaza.

Mama fetitei, Shayma al-Sheikh Qanan, in varsta de 23 de ani, era moarta de 10 minute atunci cand s-a terminat operatia pentru salvarea bebelusului, spune unul dintre doctorii care a participat la operatie, Fadi Al-Khrote. Doctorul spune ca acest copil este o "minune", intrucat a fost lipsit de oxigen pentru o perioada considerabila de timp.

Intreruperile repetate de curent au jucat un rol crucial.

"Copilul a suferit de o deficienta de oxigen cat a stat in uterul mamei sale dupa ce inima acesteia s-a oprit", a spus seful de garda de la maternitatea Nasser, doctorul Abdel Karem al-Bawab, precizand ca bebelusul a fost tinut in incubator.

"Intreruperile repetate de curent au jucat un rol crucial, intrucat tuburile de oxigen nu au functionat optim si a trebuit sa o resuscitam de mai multe ori manual", a adaugat doctorul de la spitalul Nasser.

Shayma a fost salvata de medici duminica, dupa ce parintii sai au fost ucisi de o bomba care le-a distrus casa din orasul Deir al-Baba. Fetita urma sa mai ramana in spital cel putin trei saptamani, potrivit medicilor.

Sute de persoane au comentat pe Twitter, folosind hashtag-ul #Shimah, blamand fortele israeliene pentru lipsa curentului din spitale. "Puteti dormi cand va ganditi la Shaima si alti copii din Gaza? Oh, cel care asculti toate soaptele, te rog asculta si oftatul lor", scrie o femeie pe contul sau.

Misiunea Fortelor Armate Israeliene in Fasia Gaza continua de 24 de zile, iar bilantul mortilor a ajuns la 1.437, potrivit Ministrului palestinian al Sanatatii, in timp ce 8.265 de persoane au fost ranite. Aproape 30 de facilitati medicale, inclusiv 13 spitale, au fost afectate de atacurile armatei israeliene.

Sursa foto: Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri