Un grup de tineri vor imita maimutele in scopul de a speria primatele care traverseaza capitala indiana, purtand masti si stand de paza in jurul Parlamentului national.

Guvernul indian a recrutat tineri vigurosi care vor imita maimutele in scopul de a speria primatele care traverseaza capitala indiana in cautare de hrana si ameninta sa invadeze cladirile oficiale, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Un grup de 40 de tineri "foarte talentati", purtand masti de maimute si imitand urletele acestora, fac de paza in jurul Parlamentului national si alte institutii. Imediat ce se arata maimutele in carne si oase, acesti agenti de securitate foarte speciali incep sa gesticuleze si sa scoata tipete ostile.

"Sunt intreprinse diverse eforturi pentru a raspunde amenintarii reprezentate de maimute si caini in interiorul si in jurul Parlamentului", a explicat ministrul pentru Dezvoltare urbana, Venkaiah Naidu. "Este vorba in special de a speria maimutele formand persoane care sa le imite si sa se deghizeze in langur", o specie de maimuta cu coada lunga mai mare decat macacii care invadeaza orasul New Delhi, a adaugat el.
Locuitorii bogati din New Delhi au facut apel la dresori de maimute langur pentru a tine macacii departe de locuintele lor. Dar Guvernul a interzis aceasta practica anul trecut, considerand ilegala mentinerea in captivitate a maimutelor intr-o tara in care acestea sunt venerate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CUTREMUR Nepal: vesti bune despre cei romanii aflati in zona afectata