Aborigenii au traversat din Peru in Brazilia cautand ajutor pentru a combate defrisarile ilegale si traficantii de droguri. Nativii izolati, care cel mai probabil fugeau de atacurile din Peru, au aparut in padurea ecuatoriala din Brazilia unde au luat contact cu lumea exterioara pentru prima data, conform unei inregistrari video data publicitatii de catre autoritatile care se ocupa de problema oamenilor aborigeni, precizeaza The Guardian.

Expertii brazilieni au spus ca oamenii acelui trib probabil au traversat granita din cauza presiunii survenite in urma defrisarilor ilegale si a traficului de droguri din tara natala. Tribul, o parte a grupului lingvistic Pano, a luat contact cu nativii tribului Ashaninka din nordul Braziliei la finalul lunii Iunie. Intalnirea a fost documentata intr-un filmulet facut public de catre Fundatia Nationala Indiana a Braziliei (Funai). Intr-o secventa, un indian Ashaninka, in pantaloni scurti, le ofera o banana celor doi oameni goi din tribul Pano, inarmati doar cu arcuri si sageti.

“Au descris cum au fost atacati de catre oameni non-aborigeni si ca multi au murit din cauza gripei si a difteriei”, afirma Funai care aminteste totodata ca grupul s-a reintors in padure, dar a venit trei saptamani mai tarziu pentru ca s-a imbolnavit de gripa. O echipa medicala din partea guvernului a fost trimisa sa ii trateze pe cei grav bolnavi. Padurea ecuatoriala din Brazilia are cel mai mare numar de triburi de aborigeni, respectiv aproximativ 77 la numar, care n-au luat legatura cu lumea exterioara, conform estimarilor Funai.

Sursa foto: Captura Amazon Trib/Youtube


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Apa cu puternic miros de clor, motiv de "fake news" pe WhatsApp