Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat "ambitiile politice" care ameninta pacea Europei, intr-un discurs rostit cu ocazia comemorarii militarilor rusi morti in Primul Razboi Mondial, scrie Mediafax.

"Trebuie sa ne aducem aminte la ce pot duce agresiunile si egoismul, ambitiile nemasurate ale liderilor politici, ale elitelor", a declarat Putin. "Aceste ambitii au pus Europa in pericol. Ar fi bine sa ne aducem aminte de aceste lucruri in acest moment", a subliniat Putin. "Istoria a demonstrat in mai multe cazuri ca refuzul de a asculta unii de altii are consecinte grave", a subliniat liderul rus.

"Rusia a cautat intotdeauna pacea, dar nu ar ezita niciodata sa raspunda unei agresiuni externe. Violenta atrage violenta. Inainte de Primul Razboi Mondial, Rusia a incercat sa convinga Europa sa rezolve conflictul intre Serbia si Austro-Ungaria in mod pasnic, fara varsare de sange. Dar Rusia nu a fost ascultata (...)", a subliniat Putin.

Doua institutii-cheie din Rusia insarcinate cu controlul fluxului de productie alimentara, Rosselhoznadzor si Rospotrebnadzor, au interzis in ultimele doua saptamani importuri din Ucraina, R.Moldova, UE si SUA, in contextul sanctiunilor impuse de occidentali.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"