Un spital din Franta are in plan deschiderea unui bar de vinuri destinat pacientilor in stadiu terminal al bolii pentru a le imbunatati calitatea vietii, scrie France24.

In afara organizarii unor sedinte de degustare "monitorizate din punct de vedere medical", barul va servi si whisky sau sampanie furnizata de sponsori sau prin intermediul unor parteneriate. Barul, localizat intr-un spital din sud-vestul Frantei, se va deschide in luna septembrie.

Seful spitalului, cel care a avut aceasta idee, si-a motivat decizia prin faptul ca pacientii grav bolnavi ar trebui sa aiba "dreptul sa se simta bine"."Este o modalitate de a gandi ingrijirea pacientilor dintr-o alta perspectiva, de a ne pasa de emotiile si sentimentele lor", a spus directorul unitatii medicale.

Pacientilor le este permis sa invite in acest bar prieteni si membri ai familiei. In plus, angajatii spitalului vor trece printr-un program de training sustinut de un antropolog. Proiectul s-a bucurat de sustinerea pacientilor si autoritatilor si este primul de acest gen din Franta.

Francezii beau in fiecare an peste 45 de litri de vin per cap de locuitor. Peste 6 miliarde de sticle de vin sunt produse anual in Franta. Cu toate acestea, consumul se afla pe un trend descendent incepand din anul 1990.

Citeste si:
Top: cine sunt campionii consumului de vin la nivel mondial
Top: cine sunt campionii...

Sursa foto: Vin, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vremea arunca Romania din topul celor mai mari 10 producatori de vin