Mark Zuckerberg este la un pas de a i se pune titulatuta de "cel mai bogat om din lume". Desi are doar 30 de ani, averea acestuia este estimata la 33,1 miliarde dolari, potrivit Market Watch.

Mark Zuckerberg se afla la un pas de a fi considerat cel mai bogat om din lume. Averea acestuia este estimate la 33,1 miliarde dolari, clasandu-se astfel pe locul 16 in clasamentul Forbes. Ceea ce face ca situatia sa fie interesanta este faptul ca averea lui e mai mare decat varsta pe care o are. Zuckerberg este cunoscut pentru actiunile sale de caritate, insa, in acelasi timp reuseste sa duca o viata destul de extravaganta.

Rumorile despre Facebook spun ca o actiune a acestuia va ajunge la 100 dolari, fapt care inseamna trecerea unui prag important pe Wall Street. In prezent, proiectul Facebook se bucura de 2,2 miliarde de utilizatori. Linia dintre tehnologie si mediul online a fost estompata odata cu cresterea mediului social. Reprezentantul cel mai potrivit pentru acest exemplu este Zuckerberg care a reusit sa adune, pe un singur portal, miliarde de “prieteni virtuali”. Conform Bloomberg Billionaires Index, Zuckerberg i-a intrecut in topul Amazon pe liderii Google, care ocupa pozitia a 17-a sau pe CEO-ul Jeff Bezos, locul 20.

Insa, pe principiul “pamantul continua sa se invarta, iar bogatii, sa se imbogateasca”, trebuie sa ne reamintim cum personalitati precum Bill Gates, Carlos Slim sau Warren Buffet au fost nominalizati de-al lungul anilor cu titulatura de “cel mai bogat om”. Insa Zuckeberg nu pare sa se grabeasca. Desi a strans o avere fabuloasa, fiind mult mai tanar decat ceilalti, acesta, impreuna cu sotia sa Priscila Chan, este considerat cel mai generos filantropist American. Donatia de 18 milioane de actiuni Facebook unei organizatii non profit din Sillicon Valey, de anul trecut, a fost in valoare de 970 milioane dolari.

Citeste si:
Primar PSD, sanctionat dupa ce l-a facut derbedeu pe un consilier PNL
Primar PSD, sanctionat dupa...

Sursa foto: Mark Zuckerberg/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cati bani au cheltuit pe Facebook candidatii la prezidentiale