Peste 400 de militari ucraineni aflati in operatiune in estul tarii s-au predat si au fost primiti pe teritoriul Rusiei, a anuntat luni un oficial rus, fapt pe care Ucraina il confirma doar partial, fara a cita cifre, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Militarii ucraineni "au cerut sa beneficieze de un coridor umanitar in noaptea de duminica spre luni", la frontiera ruso-ucraineana, a anuntat un oficial regional din cadrul Serviciului rus de securitate (FSB), citat de agentiile ruse Interfax si Itar-Tass. "Granicerii rusi au deschis un coridor umanitar si au primit (pe teritoriul rus) 438 de militari ai armatei ucrainene", care si-au predat armele si in randul carora figureaza un ranit, spitalizat la Gukovo (sudul Rusiei, in apropiere de frontiera cu Ucraina), a continuat acest oficial, Vasili Malaev.

Un purtator de cuvant contactat de AFP a declarat la randul sau ca un numar neprecizat de militari ucraineni a fost "constrans sa se replieze catre un post de frontiera rus in urma unei tentative de patrundere". Dar acesti militari "nu s-au predat", a afirmat Oleksii Dmitrskiski, purtatorul de cuvant al "Operatiunii antiteroriste", asa cum este numit organismul ucrainean care se ocupa de operatiunile militare impotriva separatistilor prorusi in estul tarii. Guvernul rus a prezentat in aceeasi zi presei militarii ucraineni primiti pe teritoriul sau.

Luna trecuta, acelasi oficial regional al FSB a anuntat ca peste 40 de militari ucraineni s-au predat si au fost primiti pe teritoriul rus. Fortele ucrainene incearca de mai multe saptamani sa intrerupa liniile dintre bastioanele insurgetilor prorusi din Lugansk si Donetk, pe de o parte, si frontiera ruso-ucraineana pe de alta parte, de unde separatistii primesc arme si intariri, potrivit Kievului.