Soros Fund Management, administratorul de fonduri controlat de miliardarul George Soros (foto), si-a vandut actiunile detinute in cadrul SodaStream, companie care fabrica aparate pentru produs sucuri si care profita de pe urma teritoriilor palestiniene ocupate de Israel.

Decizia vine in contextul in care o serie de mari investitori internationali, printre care care si un fond asociat miliardarului Bill Gates, s-au asociat unui boicot asupra Israelului. "Soros Fund Management nu detine actiuni SodaStream", a declarat Michael Vachon, un purtator de cuvant al fondului, citat de publicatia The National.

Intr-o raportare din luna mai 2014, fondul lui George Soros mentiona ca achizitionase 550.000 de actiuni SodaStream in primul trimestru, titluri estimate la 24,3 milioane dolari. "La presiunea lui Soros si a partenerilor acestuia, au renuntat la actiunile SodaStream si au promis in scrisori private ca vor emite un set de reguli similare celor ale UE, prin care sa fie prevenita orice investitie in companii care sustin ocuparea de catre Israel a unor teritorii si orase", spune Omar Barghouti, activist palestinian si co-fondator al miscarii de boicot BDS.

Mai multe companii si investitori occidentali au declarat anterior ca si-au vandut detinerile din companiile care fac bani de pe urma retelelor de operatiuni din teritoriile ocupate de Israel. Companiile la care acestia fac referire opereaza in teritoriile ocupate, unde asezarile construite de Israel au fost catalogate ca fiind ilegale de catre Consiliul de Securitate al ONU.

Cititi si Israelul reia ofensiva in Fasia Gaza: peste 1.000 de palestinieni au murit pana in prezent in conflict

Citeste si:
SNSPA, invitata in reteaua de universitati finantata de George Soros
SNSPA, invitata in reteaua de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri