Softurile antivirus produse de companiile Symantec si Kaspersky Lab au fost excluse de Guvernul chinez, din motive de securitate, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Excluderea a avut loc dupa ce Ministerul pentru Securitate Publica a avertizat in iunie ca programele antivirus ale Symantec prezinta vulnerabilitati de securitate, au spus sursele. Agentia pentru achizitii a Chinei a eliminat programele antivirus ale celor doua companii de pe o lista a softurilor aprobate, care include si produse ale unor companii locale, precum Qihoo 360 Technology si Kingsoft, noteaza Mediafax.

China a intensificat verificarea companiilor straine, dupa dezvaluirile lui Edward Snowden referitoare la programul de spionaj al Agentiei Nationale de Securitate din SUA, si inculparea a cinci ofiteri de armata chinezi pentru sustragerea de informatii. Google si Apple au fost criticate de presa de stat chineza pentru ca ar fi colaborat cu autoritatile americane in activitati de spionaj, in timp ce Microsoft a fost exclusa de la o comanda de achizitie a guvernului chinez.

Symantec nu include functii ascunse in tehnologia sa

"Symantec nu include functii ascunse in tehnologia sa, nici pentru NSA nici pentru oricare alta entitate guvernamentala", potrivit unui comunicat al companiei. Kaspersky Lab a anuntat la randul ei ca "investigheaza si colaboreaza cu autoritatile chineze in aceasta problema", precizand ca este prematur sa intre in detalii in acest moment.

Potrivit Ministerului de Securitate Publica, programul Symantec pentru prevenirea pierderii datelor are probleme de securitate care ar putea permite accesul din exterior, a spus o alta sursa. Publicatia Beijing Youth Daily a relatat vineri ca Symantec si Kaspersky au fost excluse de catre guvernul chinez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri