Bernie Ecclestone (foto), omul care controleaza drepturile asupra competitiei auto Formula 1, s-a oferit sa plateasca statului german 100 mil. dolari pentru a inchide procesul de coruptie in care este implicat, procurorii fiind de acord cu aceasta metoda de inchidere a procesului. In Romania, procesele de coruptie nu sunt solutionate aproape niciodata prin intermediul unor amenzi consistente care sa depaseasca cu mult daunele provocate.

De notat si faptul ca judecata procesului lui Ecclestone, in varsta de 83 de ani, a durat doar 4 luni de zile.

Intrebat de judecatorul Peter Noll daca ar putea sa stranga 100 mil. dolari, Bernie Ecclestone a raspuns pozitiv, scrie Reuters, preluat de CNBC. De asemenea, intrebat daca ar putea sa faca rost de bani intr-o saptamana, avocatul miliardarului a declarat "este ceva ce se poate face".

Judecatorul a subliniat ca britanicul Bernie Ecclestone nu are antecedente si a mentionat ca in urmatoarele ore instanta va lua o hotarare.

Procesul lui Ecclestone a inceput in Aprilie, acesta fiind acuzat ca a platit o mita de 44 mil. dolari unui fost bancher german, care sa-i faciliteze preluarea afacerii Formula 1 cu opt ani in urma.

Bernie Ecclestone este un fost vanzator de automobile second-hand, devenit miliardar dupa ce a a dezvoltat puternic Formula 1 si a facut din aceasta competitie o adevarata masina de bani. Daca ar fi fost gasit vinovat, britanicul ar fi trebuit sa cedeze controlul asupra competitiei sportive si risca 10 ani de inchisoare.

Foto: de.wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri