Suedia se confrunta cu cele mai grave incendii de padure din istoria moderna a tarii, favorizate de temperaturile caniculare, in urma carora o persoana si-a pierdut viata, potrivit politiei, citate de AFP.

Incendiul, aflat marti in cea de a sasea zi, s-a intins pe aproape o suta de kilometri patrati in regiunea Sala si a determinat luni evacuarea a peste 1.000 de persoane. Pompierii au descoperit in noaptea de luni spre marti, pe un drum, un barbat decedat din cauza arsurilor suferite, in timp ce un sofer de camion a fost spitalizat cu arsuri grave, noteaza Mediafax.

Italia si Franta au raspuns la apelul Centrului de coordonare pentru reactie de urgenta (ERCC) al Uniunii Europene si urmeaza sa trimita marti fiecare cate doua avioane pentru stingerea incendiilor. Caldura si seceta cu care se confrunta Suedia de la jumatatea lunii iulie si izolarea unora dintre padurile afectate ingreuneaza interventia pompierilor, a afirmat Gunnar Strandberg, reprezentant al Autoritatii pentru protectie civila.

In regiunea Sala au fost inregistrate cele mai ridicate temperaturi din 1992, cu peste 34 de grade Celsius.
Autoritatile considera ca vor fi necesare mai multe saptamani pentru a stinge incendiul, a carui origine nu este deocamdata cunoscuta. Focurile de padure sunt frecvente in Suedia vara, dar sunt in general limitate la suprafete mici. In 2006, un incendiu care a durat o luna in regiunea Boden a distrus mai putin de doi kilometri patrati de padure.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri