Incendiul, aflat marti in cea de a sasea zi, s-a intins pe aproape o suta de kilometri patrati in regiunea Sala si a determinat luni evacuarea a peste 1.000 de persoane. Pompierii au descoperit in noaptea de luni spre marti, pe un drum, un barbat decedat din cauza arsurilor suferite, in timp ce un sofer de camion a fost spitalizat cu arsuri grave, noteaza Mediafax.

Italia si Franta au raspuns la apelul Centrului de coordonare pentru reactie de urgenta (ERCC) al Uniunii Europene si urmeaza sa trimita marti fiecare cate doua avioane pentru stingerea incendiilor. Caldura si seceta cu care se confrunta Suedia de la jumatatea lunii iulie si izolarea unora dintre padurile afectate ingreuneaza interventia pompierilor, a afirmat Gunnar Strandberg, reprezentant al Autoritatii pentru protectie civila.

In regiunea Sala au fost inregistrate cele mai ridicate temperaturi din 1992, cu peste 34 de grade Celsius.
Autoritatile considera ca vor fi necesare mai multe saptamani pentru a stinge incendiul, a carui origine nu este deocamdata cunoscuta. Focurile de padure sunt frecvente in Suedia vara, dar sunt in general limitate la suprafete mici. In 2006, un incendiu care a durat o luna in regiunea Boden a distrus mai putin de doi kilometri patrati de padure.

Sursa foto: Mediafax Foto