Economia Italiei, tara in care traiesc peste 1 milion de romani, a reintrat in recesiune dupa ce Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,2% in trimestrul al doilea din acest an.

PIB-ul a scazut si in primul trimestru, cu 0,1%, astfel ca cea de-a treia mare economie a zonei euro se afla din nou in recesiune. Italia a mai traversat doua perioade de contractie economica pana acum, intre 2008 si 2009 si intre 2011 si 2013, noteaza Mediafax.

In conditiile in care rata somajului in randul tinerilor este de peste 40%, iar datoria Italiei este de doua trilioane de euro, premierul Matteo Renzi trebuie sa gaseasca o solutie pentru a imbunatati rapid situatia economica, care pune in pericol planul de reducere a deficitului pana la 2,6% din PIB.

Banca Nationala a Italiei a anuntat in luna iulie o estimare o crestere economica de doar 0,2% pentru acest an, de trei ori mai putin fata de proiectia anterioara. Chiar si in aceste conditii, productia industriala a crescut cu 0,9% in iunie, potrivit institutului italian de statisca Istat. Nivelul a depasit estimarile analistilor, care anticipau o crestere a productiei de 0,8%.

De ce actuala criza a...
Citeste si: Noua criza a datoriilor din Grecia: este Europa pregatita?


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Exista viata si dupa default? Studiu de caz: Grecia si Argentina