Rusia va interzice sau va limita timp de un an importurile de produse agroalimentare din tarile care au adoptat sanctiuni economice impotriva ei, anunta Kremlinul, citat de AFP.

"In scopul protejarii intereselor nationale ale Federatiei Ruse (...), am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime si de produse alimentare provenind din tarile care au dispus sanctiuni economice contra Rusiei", a declarat presedintele rus, Vladimir Putin, citat Mediafax. Uniunea Europeana si Statele Unite au dispus o serie de sanctiuni economice impotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina.

Marti, Vladimir Putin ordonase Guvernului rus sa elaboreze o serie de masuri simetrice fata de aceste sanctiuni. Decretul emis de presedintele rus mentioneaza "masuri economice specifice vizand garantarea securitatii Rusiei". Putin a precizat ca durata de interzicere a exporturilor poate fi modificata daca va fi necesar.

Putin a cerut Guvernului "sa ia masuri pentru garantarea echilibrului pietelor ruse si pentru a impiedica cresterea preturilor produselor agroalimentare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri