Rusia ar putea utiliza pretextul unei misiuni umanitare pentru a invada estul Ucrainei, avertizeaza Alianta Nord-Atlantica, denuntand suplimentarea efectivelor militare ruse stationate in apropierea frontierelor ucrainene.

"Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari pregatiti de lupta la frontiera de est a Ucrainei. Este o situatie periculoasa", afirma, potrivit AFP, Oana Lungescu, purtatorul de cuvant al NATO, potrivit Mediafax. "Rusia ar putea folosi pretextul unei misiuni umanitare sau de mentinere a pacii pentru a trimite militari in estul Ucrainei", a adaugat oficialul NATO, acuzand autoritatile ruse ca sustin in continuare insurgentii prorusi si permit tranzitul armamentului si combatantilor.

"Este vorba de un conflict alimentat de Rusia. Indemnam in continuare Rusia sa retraga toate fortele militare de la frontierele Ucrainei, sa opreasca traficul de armament si sa exercite influenta asupra separatistilor inarmati pentru ca acestia sa depuna armele si sa renunte la violenta", a incheiat Oana Lungescu.

Moscova a negat ca a suplimentat efectivele militare la frontierele Ucrainei, asa cum acuza Statele Unite si Alianta Nord-Atlantica. "As vrea sa le explic oficialilor de la Pentagon si de la NATO ca mutarea a mii de oameni si echipamente nu este posibila intr-un timp atat de scurt, mai ales ca sunt si observatori OSCE care ar fi remarcat imediat", a declarat Igor Konacenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

Rusia continua sa suplimenteze efectivele stationate la frontierele Ucrainei, in prezent in aceasta zona fiind mobilizati circa 20.000 de militari rusi, a declarat marti Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO. Purtatorul de cuvant al NATO, Oana Lungescu, a confirmat miercuri ca Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari la frontiera cu Ucraina, fata de 12.000, la jumatatea lunii iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri