Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a apreciat miercuri ca locuitorii din Fasia Gaza au nevoie de "speranta", relateaza AFP.

"Nu am nicio simpatie pentru Hamas, insa am pentru oamenii simpli, care sufera in Fasia Gaza", a declarat Obama in cursul unei alocutiuni tinute la inchiderea summitului Statele Unite - Africa, la Washington, noteaza Mediafax. "Obiectivul nostru in acest moment este de a ne asigura ca incetarea focului va dura, ca Gaza va putea sa inceapa procesul de reconstructie", a adaugat presedintele american.

In acelasi timp, israelienii trebuie sa fie asigurati ca "nu vor fi atacati din nou cu tiruri de rachete, asa cum am vazut in ultimele saptamani", a adaugat el. Pe termen lung, "Gaza nu va putea sa-si asigure necesitatile fiind izolata de lume", a subliniat Obama.

Palestinienii simpli care locuiesc in teritoriile controlate de miscarea Hamas "au nevoie de speranta, sa vada ca Gaza se deschide, pentru ca ei sa nu se mai simta intre ziduri", a mai spus el. Presedintele american a subliniat dreptul Israelului la autoaparare si a repetat ca Hamas a actionat in mod "extrem de iresponsabil" lansand rachete in directia teritoriului israelian.

Citeste si:
Consiliul de Securitate al ONU indeamna la un armistitiu imediat si...
Consiliul de Securitate al...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Serviciile secrete din SUA, acuzate ca ajuta fortele armate israeliene