Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a apreciat miercuri ca locuitorii din Fasia Gaza au nevoie de "speranta", relateaza AFP.

"Nu am nicio simpatie pentru Hamas, insa am pentru oamenii simpli, care sufera in Fasia Gaza", a declarat Obama in cursul unei alocutiuni tinute la inchiderea summitului Statele Unite - Africa, la Washington, noteaza Mediafax. "Obiectivul nostru in acest moment este de a ne asigura ca incetarea focului va dura, ca Gaza va putea sa inceapa procesul de reconstructie", a adaugat presedintele american.

In acelasi timp, israelienii trebuie sa fie asigurati ca "nu vor fi atacati din nou cu tiruri de rachete, asa cum am vazut in ultimele saptamani", a adaugat el. Pe termen lung, "Gaza nu va putea sa-si asigure necesitatile fiind izolata de lume", a subliniat Obama.

Palestinienii simpli care locuiesc in teritoriile controlate de miscarea Hamas "au nevoie de speranta, sa vada ca Gaza se deschide, pentru ca ei sa nu se mai simta intre ziduri", a mai spus el. Presedintele american a subliniat dreptul Israelului la autoaparare si a repetat ca Hamas a actionat in mod "extrem de iresponsabil" lansand rachete in directia teritoriului israelian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri