Alimentarele rusilor ar putea ajunge sa arate precum cele din Romania in timpul comunismului. Peste 40% din mancarea pe care o consuma rusii este de import, iar principalul lor furnizor este UE. Acum, Vladimir Putin a decis sa interzica practic complet importurile agroalimentare din UE, doar pentru a raspunde sanctiunilor internationale care, deja, au izolat economia rusa pe plan mondial.

Dupa ce Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii au aplicat trei seturi de sanctiuni economice impotriva Rusiei ca urmare a actiunilor acesteia in Ucraina, Kremlinul a decis sa aplice sanctiuni in oglinda celor la care o supun UE si SUA. Astfel, rusii au interzis practic complet importurile de produse agroalimentare din Europa si SUA.

Astazi, premierul rus Dmitri Medvedev a prezentat masurile anuntate aseara de Vladimir Putin. Pe scurt, Rusia a decretat o „interdictie totala” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile europene si din Statele Unite. Aceasta interdictie se refera la carne de vita, porc, pasare si peste, precum si la branza, lapte, legume si fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri