Cautat de Statele Unite dupa ce a dezvaluit operatiunile ample de spionaj electronic desfasurate de serviciile americane de informatii la nivel mondial, Snowden trebuie sa ia masuri pentru a-si apara "integritatea fizica", a adaugat Assange, care a participat prin videoconferinta la un forum asupra libertatii de exprimare in Mexic, noteaza Mediafax.

Julian Assange, in varsta de 43 de ani, s-a refugiat din iunie 2012 in ambasada Ecuadorului din Londra pentru a scapa de o convocare a justitiei suedeze intr-un scandal sexual, temandu-se ca aceasta afacere va conduce la extradarea sa in Statele Unite, unde este urmarit dupa ce WikiLeaks a dezvaluit mii de documente confidentiale americane.

Avocatul lui Snowden a anuntat joi dimineata ca clientul sau poate sa ramana inca trei ani in Rusia, unde s-a refugiat de un an, cu permisiunea de a calatori, munci si chiar sa cotizeze pentru pensie. Faptul ca tarile europene au refuzat sa-l primeasca pe Snowden arata ca "le este prea frica de Statele Unite", a apreciat Julian Assange.