Armata ucraineana a anuntat marti ca se pregateste sa incercuiasca "definitiv" regiunea estica Lugansk, unul dintre bastioanele separatistilor din apropierea frontierei cu Rusia, potrivit serviciului de presa al operatiunii desfasurate in estul Ucrainei, intr-un comunicat citat de AFP.

"Militarii intentioneaza sa intrerupa rutele combatantilor spre Rusia si sa incercuiasca definitiv Lugansk", potrivit comunicatului. Ucraina este pe cale sa pregateasca o misiune umanitara internationala sub egida Crucii Rosii la Lugansk, capitala regionala care avea 500.000 de locuitori inaintea ostilitatilor, unde autoritatile denunta o situatie "critica" de zece zile, in conditiile in care orasul nu mai are electricitate si apa curenta, iar benzina si rezervele de hrana se epuizeaza rapid, potrivit Mediafax.

Armata ucraineana a evocat de asemenea marti un raid efectuat luni de parasutisti asupra teritoriilor controlate de rebeli, in cursul caruia soldatii au distrus trei baraje si le-au "provocat pierderi importante" rebelilor.

La Donetk s-au auzit explozii in noaptea de luni spre marti, dar acestea au fost mai slabe decat in noptile precedente, potrivit unei jurnaliste AFP.

Cel putin 100 de politisti,...
Citeste si: Politisti raniti la Kiev intr-o explozie dupa un vot in Parlament


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015