Sanctiunile Uniunii Europene si Statelor Unite impotriva Rusiei nu vor afecta vanzarea de arme rusesti, a afirmat miercuri Rosoboroneksport, compania publica rusa care se ocupa de exportul de armament, relateaza AFP.

"Pietele noastre pentru (vanzarea) armelor nu s-au schimbat (...). Cumpararea de arme rusesti nu va scadea", a declarat un purtator de cuvant al Rosoboroneksport, citat de agentia Interfax, in cadrul unei expozitii tehnologice la Jukovski, in regiunea Moscova.

Rusia intentioneaza, in plus, sa isi creasca exporturile de armament terestru, a anuntat la randul sau directorul adjunct al Rosoboroneksport, Igor Sevastianov, fara a oferi precizari.

"Conflictele locale nu necesita intotdeauna aviatie, submarine sau sisteme de aparare antiaeriana. Este nevoie de tancuri, mitraliere si pusti automate", a subliniat el, citat de Interfax. In 2014, Rosoboroneksport intentioneaza sa exporte arme si echipamente militare in valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, o suma similara celei a anului trecut, a adaugat el.

Rusia, pe care Occidentul o acuza ca este implicata in conflictul din Ucraina, este vizata de sanctiuni europene si americane fara precedent, cele mai aspre fiind introduse la 1 august. Sanctiunile adoptate de UE prevad in special interzicerea importului si exportului de arme rusesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri