Blindate rusesti se deplasau vineri dimineata in sudul Rusiei, in apropiere de frontiera ucraineana si de locul in care sunt stationate aproape 300 de camioane cu ajutorul umanitar rusesc destinat populatiei afectate de conflictul din estul Ucrainei, relateaza AFP.

Jurnalistii AFP au vazut o coloana de zece transportoare blindate de trupe rusesti indreptandu-se spre postul de frontiera Donetk din Rusia. Potrivit jurnalistilor de la cotidienele britanice The Guardian si Daily Telegraph, aflati de asemenea in zona, 23 de vehicule blindate pentru transport de trupe, camioane de combustibil si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti au traversat frontiera in apropierea aceluiasi post de trecere, cu putin inainte de ora 22.00 (21.00, ora Romaniei), potrivit Mediafax.

"Departamentul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) responsabil de politia de frontiera in regiunea Rostov (unde se afla postul de frontiera Donetk-n.r.) nu confirma aceasta informatie", a reactionat FSB vineri, citat de agentia publica RIA Novosti. Ministerul rus al Apararii nu a putut fi contactat vineri dimineata pentru a comenta aceste informatii.

Districtul militar rus de Sud, care include regiunea Rostov, a anuntat inca de marti exercitii militare demarate in aceeasi zi si menite sa dureze circa 20 de zile, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul sau. "Peste 3.000 de militari ai unitatilor de transmisii si circa 750 de vehicule" participa la aceste exercitii, potrivit comunicatului.

Convoiul cu ajutor umanitar este la randul sau stationat de joi seara in localitatea Kamensk-Sahtinski, la circa 30 de kilometri de postul de frontiera Donetk. Camioanele rusesti vopsite in alb, inchiriate de Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, urmeaza sa aduca un ajutor umanitar destinat populatiei rusofone din estul Ucrainei, in special locuitorilor din orasul Lugansk, afectati de patru luni de confruntari intre fortele ucrainene si insurgentii separatisti prorusi.

Ucraina, ca si alte state occidentale, suspecteaza ca acest convoi, care a plecat marti dimineata de la o baza militara de langa Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuala interventie rusa in Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Kievul a propus miercuri ca ajutorul sa fie transportat si distribuit la Lugansk de Crucea Rosie, dupa ce va fi inspectat la un post de frontiera din apropierea acestui oras. Autoritatile ucrainene denunta regulat incalcarea frontierei cu Rusia de catre blindate rusesti si acuza Rusia ca ii sustine militar pe separatisti de la inceputul conflictului, ceea ce Moscova dezminte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri