Telecom Italia, oferta de 7 mld. euro pentru preluarea unui furnizor de Internet din Brazilia

Compania Telecom Italia pregateste o oferta de 7 miliarde de euro companiei franceze Vivendi pentru preluarea furnizorului de servicii de Internet GVT din Brazilia, in dauna competitorului de pe piata braziliana, compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, informeaza Bloomberg.

In urma acestei intelegeri, compania franceza Vivendi, care detine GVT, ar obtine 20% din actiunile Telecom Italia, precum si o parte din titlurile entitatii rezultate din preluarea GVT de catre compania italiana. Principalul competitor al Telecom Italia pe piata din Brazilia este compania spaniola Telefonica, cea care a oferit, la inceputul lunii august, 6,7 miliarde de euro pentru a cumpara GVT, relateaza Mediafax.

Oferta companiei din Spania a venit la cateva luni dupa ce CEO-ul Telecom Italia, Marco Patuano, si-a manifestat interesul pentru cumpararea companiei braziliene, potrivit unor surse. Initial, propunerea Telefonica catre Vivendi a constat in plata cash a 5,3 miliarde de dolari si oferirea unor actiuni ale subsidiarei din Brazilia.

Ca urmare, Telecom Italia a anuntat ca ia in calcul o asociere cu Vivendi, care presupune inclusiv fuziunea companiei de telecomunicatii detinute in Brazilia, Tim Participacoes, cu GVT. Reprezentatii Vivendi au declarat ca nu au primit nicio oferta si ca refuza sa comenteze in vreun fel situatia. De asemena, GVT si Tim nu au dorit sa exprime un punct de vedere pe aceasta tema.

Competitia pentru preluarea GVT din Brazilia este cu atat mai importanta pentru Telecom Italia si Telefonica, cu cat veniturile celor doua companii de telecomunicatii au scazut in Italia si Spania, iar extinderea pe piata braziliana le-ar asigura o crestere a castigurilor.

Citeste si:
Compania Telecom Italia anunta ca este deschisa investitorilor straini
Compania Telecom Italia...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri