Compania Telecom Italia pregateste o oferta de 7 miliarde de euro companiei franceze Vivendi pentru preluarea furnizorului de servicii de Internet GVT din Brazilia, in dauna competitorului de pe piata braziliana, compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, informeaza Bloomberg.

In urma acestei intelegeri, compania franceza Vivendi, care detine GVT, ar obtine 20% din actiunile Telecom Italia, precum si o parte din titlurile entitatii rezultate din preluarea GVT de catre compania italiana. Principalul competitor al Telecom Italia pe piata din Brazilia este compania spaniola Telefonica, cea care a oferit, la inceputul lunii august, 6,7 miliarde de euro pentru a cumpara GVT, relateaza Mediafax.

Oferta companiei din Spania a venit la cateva luni dupa ce CEO-ul Telecom Italia, Marco Patuano, si-a manifestat interesul pentru cumpararea companiei braziliene, potrivit unor surse. Initial, propunerea Telefonica catre Vivendi a constat in plata cash a 5,3 miliarde de dolari si oferirea unor actiuni ale subsidiarei din Brazilia.

Ca urmare, Telecom Italia a anuntat ca ia in calcul o asociere cu Vivendi, care presupune inclusiv fuziunea companiei de telecomunicatii detinute in Brazilia, Tim Participacoes, cu GVT. Reprezentatii Vivendi au declarat ca nu au primit nicio oferta si ca refuza sa comenteze in vreun fel situatia. De asemena, GVT si Tim nu au dorit sa exprime un punct de vedere pe aceasta tema.

Competitia pentru preluarea GVT din Brazilia este cu atat mai importanta pentru Telecom Italia si Telefonica, cu cat veniturile celor doua companii de telecomunicatii au scazut in Italia si Spania, iar extinderea pe piata braziliana le-ar asigura o crestere a castigurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri