Grupul Austrian Airlines cere UE sa investigheze OMV pentru abuz de pozitie dominanta

Grupul Austrian Airlines a anuntat marti ca a cerut Uniunii Europene sa investigheze daca gigantul petrolier OMV abuzeaza de pozitia sa dominanta pe piata austriaca.

Austrian Airlines sustine ca are "motiv sa suspecteze" ca OMV abuzeaza de pozitia sa prin ridicarea preturilor la combustibilul pentru avioane si pentru utilizarea unui sistem de alimentare de pe aeroportul din Viena, informeaza Rompres.

Asa numitul incarcator hidrant de pe aeroportul din Viena este de trei ori mai mare decat cele din alte aeroporturi, afirma Austrian Airlines, intr-un comunicat. Grupul considera ca o reducere la un "nivel rezonabil" va duce la economii de cel putin 2 milioane euro.

Austrian Airlines sustine ca OMV furnizeaza doar jumatate din kerosenul necesar, cu toate ca are capacitatea de a satisface toate cererile de combustibil. in aceasta situatie Grupul Austrian Airlines se vede obligat sa cumpere combustibil de la alte companii -ExxonMobil, BP, Shell, Agip si Total - care, insa, achizitioneaza acest combustibil de la OMV.

In opinia sursei citate, folosirea unor astfel de "companii intermediare" nu numai ca duce la cresterea pretului la combustibilul pentru avioane, ci da si o impresie de falsa concurenta.

Austrian Airlines estimeaza ca pierderile totale sunt de 35 milioane euro pe an. Grupul a cerut autoritatilor din domeniul concurentei sa analizeze aceasta chestiune dupa ce au existat cateva incercari esuate de a obtine o cooperare la "cel mai inalt nivel", afirma sursa citata. "Trebuie sa depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca politica comerciala a OMV este conforma cu legea concurentei", afirma Alfred Oetsch, CEO Austrian Airlines.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri