Din cauza confruntarii cu privire la Ucraina, Occidentul a impus Moscovei sanctiuni, vizand inclusiv sectoarele financiar si energetic, introducand numele a zeci de rusi apropiati presedintelui Vladimir Putin pe liste de sanctiuni. Vehiculele importate au reprezentat 27% din vanzarile de automobile in prima jumatate a lui 2014, 46% din vanzarile de camioane si 13% din cele de autobuze, potrivit Vedomosti, informeaza Mediafax.

Rusia, care dezminte acuzatii potrivit carora inarmeaza rebelii prorusi din estul Ucrainei, ar putea interzice partial sau in inregime importurile de masini, scrie ziarul de afaceri, citand surse. Eventualul embargo nu se va aplica, insa, productiei in Rusia a firmelor Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota si Hyundai Motor Co, toate avand instalatii de productie pe teritoriul rusesc, potrivit publicatiei.

Vedomosti precizeaza ca propuneri de noi masuri i-au fost trimise deja lui Putin, dar ca inca nu s-a adoptat nicio decizie cu privire la pegatirea unor noi sanctiuni. Noi restrictii comerciale sunt posibile, in eventualitatea in care Occidentul impune noi sanctiuni Moscovei, potrivit publicatiei economice.

Rusia a impus un embargo anumitor importuri agricole din UE, Statee Unite, Australia, Canada si Norvegia.
Sursa citata de Vedomisti a mai declarat ca Guvernul rus ar putea sa introduca masuri de protectie in industriile aeronautica, a constructiei de nave si auto.