China planuieste diversificarea rezervelor monetare

China ar trebui sa isi diversifice compozitia rezervelor monetare proprii, in prezent, majoritatea rezervelor fiind facute in dolari americani, a apreciat marti Biroul National de Statistica, institutia insarcinata cu colectarea si analizarea de date economice si sociale.

"Ar trebui sa acceleram diversificarea rezervelor monetare, pentru a reduce riscul de a pierde averi in dolari", se arata intr-un amplu raport despre economia mondiala in primul semestru al 2006, intocmit de Biroul National de Statistica.

Natura rezervelor chineze - care au atins 941,1 miliarde de dolari la sfarsitul lunii iunie si sunt in mare parte in moneda americana - este o problema intens dezbatuta in China, anumite cercuri militand pentru diversificare si folosirea acestor rezerve pentru achizitionarea de resurse strategice, informeaza NewsIn.

in iunie, vice-presedintele Bancii Centrale a Chinei, Wu Xiaoling, a declarat ca rezervele monetare ale unui stat precum si comertul international nu ar trebui sa fie dependente de "moneda unui singur stat", referindu-se direct la dolarul american.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri