Rusia a efectuat miercuri importante teste de racheta la care au participat circa 800 de militari in sudul tarii, la cateva sute de kilometri de Ucraina, a anuntat un purtator de cuvant militar, citat de AFP.

"Astazi vor fi aproximativ 20 de lansari de rachete S-300 si S-400", a precizat colonelul Igor Klimov, citat de agentia Interfax. Astfel de sisteme de aparare antiaeriana si antiracheta sunt menite sa "aduca lovituri masive unui eventual inamic si sa elimine obiective la joasa si inalta altitudine, precum si obiective balistice", a explicat el, potrivit Mediafax. Aceste teste sunt realizate la baza Asuluk, in regiunea Astrahan, nu departe de frontiera cu Kazahstanul, la cativa kilometri est de frontiera ucraineana.

Aceste manevre, care trebuie sa permita simularea ripostei in caz de atac aerian, implica 800 de militari, potrivit colonelului Klimov. Rachetele testate sunt diferite de Buk, cea care potrivit expertilor ar fi la originea prabusirii zborului MH17 al Malaysia Airlines la 17 iulie cu 298 de persoane la bord. Occidentalii si Kievul acuza Rusia ca a furnizat astfel de rachete rebelilor.

Rusia si-a multiplicat exercitiile militare in ultimele luni in timp ce luptele care au loc de patru luni se intensifica in estul Ucrainei intre fortele ucraiene si separatistii prorusi, inclusiv in apropierea frontierei dintre cele doua tari. NATO a apreciat la inceputul lui august ca numarul militarilor rusi mobilizati la frontiera a trecut de la 12.000 la 20.000 in trei saptamani.

Citeste si:
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola
Explozie la un laborator din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Arabia Saudita este pregatita sa raspunda atacurilor cu drone