Transnistria marcheaza cea de-a 20-a aniversare a monedei transnistrene, iar Banca Republicana Transnistreana va emite noi monede de plastic, facute in Rusia, pentru a marca evenimentul, informeaza site-ul Pravda.ru.

Potrivit serviciului de presa al BRT, noile monede, care au fost create in Rusia, vor avea o rezistenta sporita si mai multe elemente de securitate. "Deocamdata, acest tip de bani nu este produs nicaieri in lume. Aceasta este o inovatie nu doar pentru Transnistria, ci si pentru comunitatea bancara internationala. Monedele au fost create de colegii nostri din Federatia Rusa, iar noi vom fi primii care le vor folosi", a declarat prim-vicepresedinta BRT, Olga Radulova, intr-un interviu pentru televiziunea transnistreana, potrivit Mediafax.

Pentru a asigura protectia impotriva falsificarii, la fabricarea acestor monede vor fi folosite materiale cu o textura speciala, elemente de contur si microtexte. De asemenea, noile monede vor reflecta lumina intr-un mod specific atunci cand sunt expuse la raze ultraviolete sau infrarosii. Monedele din plastic vor fi introduse in circulatie la 22 august 2014 si vor circula in paralel cu bancnotele de hartie de aceeasi valoare.

Sursa foto: Free Digital Photos


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"