Elvetia a anuntat ca nu va ajuta exportatorii de alimente din Uniunea Europeana sa-si transporte marfurile catre Rusia, in conditiile mai multe companii s-au manifestat in acest sens, relateaza RIA Novosti.

Rusia nu a interzis exporturile din Elvetia, asa cum s-a intamplat cu tarile din Uniunea Europeana sau cu Statele Unite, intrucat nu s-a alaturat acestora in demersul de impunere a sanctiunilor economice asupra Moscovei, pe fondul anexarii Peninsulei Crimeea si al tensiunilor din estul Ucrainei, informeaza Mediafax.

In aceste conditii, mai multi producatori din tarile UE au incercat sa gaseasca solutii pentru a continua sa exporte catre Rusia, iar una dintre alternativele gasite a fost transportarea produselor prin Elvetia. Biroul Federal pentru Agricultura a anuntat, insa, ca a refuzat cererile venite din partea mai multor exportatori de fructe, legume si alimente si ca va continua sa faca acest lucru, daca va fi cazul.

Motivul invocat este ca Elvetia trebuie sa certifice normele de igiena pentru alimentele exportate de pe teritoriul sau, ceea ce nu poate face atat timp cat produsele sunt procesate in afara granitelor tarii, a explicat un purtator de cuvant al institutiei, Jurg Jordi. Elvetia s-a manifestat in acelasi sens si cu luni in urma, cand a anuntat ca nu va permite Rusiei sa foloseasca teritoriul sau cu scopul de a incalca sanctiunile impuse de Occident.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...

Sursa foto: Free Digital Photos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Deficitul comercial a depasit 10 miliarde de euro dupa primele 8 luni