Corey Griffin, unul dintre initiatorii campaniei "provocarea galetii cu gheata", a murit inecat pe 16 august, dupa ce a reusit sa stranga peste 100.000 de dolari in campania umanitara, arata bloomberg.com.

Griffin, manager la o companie din sectorul pietei de capital, a murit pe 16 august, la Nantucket Cottage Hospital din Massachusetts, Statele Unite ale Americii, dupa ce a sarit in apa de pe acoperisul unei cladiri cu doua etaje, un loc folosit in mod curent de localnici pentru sarituri in ocean. Potrivit unui purtator de cuvant al familiei si prieten cu Griffin, tanarul ar fi suferit un traumatism la coloana vertebrala care a dus in cele din urma la inec.

Corey Griffin a ajutat la popularizarea campaniei umanitare "provocarea galetii cu gheata" dupa ce unul dintre prietenii sai a fost diagnosticat cu boala Lou Gehrig, potrivit unui necrolog publicat in Boston Globe. Sute de personalitati si vedete americane, printre care Steven Spielberg, Justin Bieber si Bill Gates, au acceptat "provocarea galetii cu gheata", care reprezinta un joc amuzant, dar si o invitatie ca publicul sa faca donatii pentru o organizatie caritabila, noteaza Mediafax.

Zeci de mii de persoane, celebritati si oameni obisnuiti, au inceput, din luna iulie, sa-si arunce cate o galeata cu gheata pe cap, sa filmeze momentul si sa il publice pe retelele de socializare, provocandu-i si pe altii sa faca acelasi lucru contra unei donatii de 100 de dolari. Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a sustine asociatia ALS, care lupta contra maladiei Charcot, cunoscuta si ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa.

Mai multe vedete din divertismentul american au acceptat aceasta provocare, printre acestea numarandu-se Steven Spielberg, Justin Bieber, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift, James Franco, Ben Affleck, Lena Dunham si Oprah Winfrey. Totodata, politicieni, echipe intregi de sportivi si personalitati din lumea afacerilor au intrat in acest joc, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, si Bill Gates, fondatorul Microsoft, numarandu-se printre "jucatori".

De asemenea, vaduva senatorului Robert Kennedy, Ethel Kennedy, in varsta de 86 de ani, a acceptat sa participe la acest joc si l-a provocat si pe presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, sa se implice. Potrivit Casei Albe, acesta a refuzat provocarea, insa a promis o donatie.

La randul sau, fostul fotbalist britanic David Beckham si multi colegi de-ai sai, printre care portughezul Cristiano Ronaldo, bazilianul Neymar da Silva Santos Júnior si argentinianul Lionel Messi, au acceptat provocarea, care, de altfel, este amuzanta, are un scop caritabil si a devenit extrem de populara intr-un timp foarte scurt.

Potrivit Facebook, de pe 1 iunie pana pe 17 august, peste 28 de milioane de persoane au vorbit despre provocarea "care a atins aproape toate tarile din lume" si 2,4 milioane de videoclipuri au fost publicate. De asemenea, peste 4,2 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter, de pe 29 iulie pana luni, cu un record de 1.887 de mesaje pe minut, inregistrat in urma cu doua zile, au declarat reprezentantii Twitter pentru AFP.

O "provocare" in scop umanitar

Marti, asociatia ALS a salutat "valul incredibil de sustinere". La acel moment, se stransesera 22,9 milioane de dolari, fata de 1,9 milioane cat au fost stransi anul trecut in aceeasi perioada (29 iulie - 19 august). Aproximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt inregistrate in fiecare an in Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane sufera de aceasta boala.

Scleroza laterala amiotrofica - boala Lou Gehrig - se caracterizeaza printr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii, denumite neuroni motori, ce comanda muschii voluntari, care fac posibila miscarea. Boala este progresiva, invalidanta, fatala - mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, insa se stie ca circa 5-10% dintre bolnavi prezinta o forma mostenita a acesteia. Printre personalitatile care sufera de aceasta boala se numara si astrofizicianul britanic Stephen Hawking.

Sursa foto: Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri