Diplomatii americani nu vor mai avea dreptul, de joi, de a-si varsa o galeata de apa in cap, provocare extinsa la nivel mondial gratie Internetului si care urmareste sa stranga donatii pentru o asociatie umanitara, relateaza AFP.

"Ice Bucket Challenge", devenit un fenomen mondial gratie retelelor de socializare, consta in varsarea unei galeti cu apa in cap sau o donatie, deseori amandoua, catre asociatia ALS, care lupta impotriva bolii Charcot - cunoscuta si sub numele de boala Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica - o boala neurodegenerativa.

Numeroase celebritati, de la fostul presedinte George w. Bush pana la cantaretul Justin Bieber si fondatoruil Microsoft Bill Gates, au acceptat provocarea pentru aceasta cauza, scrie Mediafax.

Departamentul de Stat american a emis o telegrama interna care le interzice diplomatilor de rang inalt sa participe la "Provocarea galetii cu gheata", a declarat joi purtatoarea de cuvant a departamentului, Marie Harf. "Normele etice ale guvernului federal ne impiedica sa ne folosim de functiile publice, ca cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar daca este vorba de o cauza nobila precum aceasta", a argumentat ea.

Harf a declarat totusi ca spera ca asociatia ALS sa "reuseasca" in aceasta "cauza evident foarte importanta". Joi, asociatia a salutat strangerea a 41,8 milioane de dolari din donatii in perioada 29 iulie - 21 august, fata de 2,1 milioane de dolari anul trecut in aceeasi perioada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri