Statele Unite vor trimie trupe si tancuri in tarile din estul Europei, membre ale NATO, care sunt ingrijorate de incursiunea recenta a fortelor ruse in Ucraina, a anuntat un oficial al Pentagonului.

Circa 600 de soldati ai Diviziei 1 de Cavalerie vor ajunge in octombrie in Polonia si tarile baltice pentru exercitii alaturi de armatele tarilor NATO, inlocuind astfel Brigada 173 Aeropurtata. In plus, SUA vor trimite si brigada Iron Horse (calul de fier - n.r.), dotata cu tancuri M-1 Abrams si vehicule de infanterie.

Barack Obama: Toata lumea poate vedea ca forte ruse se afla in Ucraina

Intreaga lume "poate vedea ca forte ruse sunt in Ucraina", a afirmat joi presedintele american Barack Obama, anuntand ca il va primi luna viitoare, la Casa Alba, pe omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Este evident in ochii intregii lumi ca forte ruse se afla in Ucraina", a declarat Obama, in cursul unei conferinte de presa.

Totusi, el a afirmat ca Statele Unite "nu vor recurge la forta pentru a solutiona problema ucraineana". "Incursiunea rusa care are loc la ora actuala in Ucraina nu poate duce decat" la sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei, a adaugat presedintele american. Obama a mentionat ca il va primi pe Porosenko luna viitoare, la Casa Alba.

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri