Canadienii si rusii se "inteapa" reciproc pe Twitter, intr-un razboi al hartilor, dupa ce fortele armate ale Canadei la NATO au luat peste picior soldatii rusi. "Geografia poate fi dificila. Aici gasiti un ghid pentru soldatii rusi, care continua sa se rataceasca si accidental intra in Ucraina", este mesajul soldatilor canadieni, conform CBS News.

Ironia canadienilor a venit dupa ce Ucraina a capturat 10 soldati rusi, care au spus ca au trecut accidental granita, din cauza faptului ca era prost marcata. Postarea a fost share-uita de peste 30.000 de ori, inclusiv de catre ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power.

Dupa se observa pe harta canadienilor, Crimea nu este trecuta ca teritoriu al Rusiei, desi a fost anexata in primavara de catre fortele ruse. Rasunsul Rusiei nu a intarziat mult si a constat intr-o harta in care, bineinteles, Crimea este recunoscuta ca parte a Federatiei.

De asemenea, harta rusilor integreaza multe zone din Ucraina controlate in prezent de separatistii pro-rusi si noteaza ca regiunile Abhazia si Osetia de Sud ar fi zone disputate. Ambele regiuni si-au declarat independenta fata de Georgia, dar nu sunt recunoscute de comunitatea internationala. Rusia a invadat Georgia in 2008 si trupele Federatiei stationeaza in aceste regiuni de atunci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri