Membrii filipinezi ai Fortei ONU din Platoul Golan au fost implicati sambata in confruntari cu rebelii sirieni, a anuntat Guvernul din Filipine, citat de AFP.

Peste 70 de membri filipinezi ai Fortei ONU de mentinere a pacii in zona Platoului Golan erau blocati in doua obiective din regiune. Unul dintre cele doua grupuri de soldati filipinezi a putut parasi obiectivul, insa cel de-al doilea grup "face in prezent obiectul unui atac", a declarat ministrul filipinez al Apararii, Voltaire Gazmin, scrie Mediafax.

ONU a anuntat joi capturarea a 44 de soldati originari din Fiji, in timp ce 72 de membri filipinezi ai Fortei ONU sunt blocati in doua obiective diferite din zona Platoului Golan. Rebelii sirieni, dintre care unii au legaturi cu Frontul al-Nosra, aripa siriana a al-Qaida, au fost acuzati pentru aceasta situatie.

Israelul ocupa din 1967 o suprafata de aproximativ 1.200 de kilometri patrati din Platoul Golan, pe care a anexat-o, o decizie care nu a fost niciodata recunoscuta de comunitatea internationala, iar 510 kilometri patrati se afla sub control sirian.

UNDOF (Forta ONU de supraveghere a dezangajarii militare dintre Siria si Israel) are circa 1.223 de membri din sase tari (India, Fiji, Filipine, Irlanda, Olanda, Nepal). Actualul mandat se incheie la 31 decembrie 2014.

Citeste si:
Diplomatie la Minsk, lupte pe teren: confruntari la Mariupol
Socoteala de la Minsk,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Confruntari intre manifestanti si politisti din Chisinau