Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, prabusit la mijlocul lui iulie in estul Ucrainei, zbura la o altitudine cu 1.000 de metri mai mica decat era prevazut in planul de zbor, a anuntat ministrul olandez de Externe, citat de AFP.

"Cursa MH17 trebuia, potrivit planului sau de zbor, sa zboare la inaltimea de 11.000 de metri, insa a primit din partea autoritatilor ucrainene ordinul de a zbura la altitudinea de 10.000 de metri", a afirmat ministrul Frans Timmermans, scrie Mediafax.

"Acesta schimbare poate fi explicata prin motive operationale, care aveau scopul de a garanta o distanta suficienta intre cursa MH17 si un alt aparat care zbura la 11 kilometri inaltime", a adaugat el. In afara de acesta schimbare de altitudine, planul de zbor al MH17 nu a fost modificat, a dat asigurari ministrul olandez. Potrivit agentiei olandeze ANP, acest plan de zbor fusese aprobat de Eurocontrol, inaltimea minima pentru zbor in regiune fiind de 9,7 kilometri.

Zborul MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborat la 17 iulie in timp ce survola estul Ucrainei, o zona unde au loc confruntari intre armata ucraineana si fortele insurgente separatiste. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit. Printre persoanele de la bord se aflau 193 de olandezi si 43 de malaysieni, dintre care 15 membri ai echipajului. In urma acestei catastrofe, peste 220 de sicrie continand ramasitele unora dintre victime au fost transportate spre Olanda cu scopul de a fi identificate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri