Putin vorbeste pentru prima data despre crearea unui stat in sud-estul Ucrainei, iar pe teren separatistii si soldatii rusi castiga oras cu oras in fata armatei ucrainene, lasata singura de Occident. Academia Rusa de Stiinte va publica o istorie a Novorossiei, entitate ce a inceput sa fie construita pe timpul Ecaterinei cea Mare.

Crearea unui stat trebuie abordata in discutiile privind incheierea conflictului din estul Ucrainei, a declarat, ieri, presedintele rus, Vladimir Putin, evocand pentru prima data un astfel de statut pentru regiunile unde se confrunta fortele ucrainene si rebelii prorusi. “Trebuie sa incepem imediat discutii substantiale (…) privind organizarea politica a societatii si crearea unui stat pentru sud-estul Ucrainei, pentru a proteja interesele legitime ale persoanelor care traiesc acolo”, a declarat presedintele Putin in cadrul unei emisiuni televizate, citat de presa rusa.

Pana in prezent, Moscova a cerut doar ca regiunile orientale din Ucraina, majoritar rusofone, sa beneficieze de mai multa autonomie, intr-un sistem federal mai putin centralizat. In acest timp ce Rusia continua sa trimita soldati si tancuri in regiune, iar autoritatile de la Kiev spun ca luptatorii rusi au facut una cu pamantul o localitate de langa Lugansk.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Belarus isi securizeaza granita din cauza turismului la Cernobil
Belarus isi securizeaza...
Sursa foto: Free Digital Photos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Putin nu are incredere in Wikipedia si pregateste propria enciclopedie