Jean-Claude Junker incepe marti audierile cu candidatii pentru postul de comisar, urmand ca din Slovenia, tara care a propus trei nume, sa fie audiata Alenka Bratusek, a precizat purtatorul de cuvant Natasha Bertaud, fara a mentiona numele persoanei audiate din partea Romaniei.

"Incepand de maine (marti - n.r.) domnul Juncker va incepe discutiile cu candidatii pentru postul de comisar. In acest moment nu putem spune cand se va incheia acest proces intrucat inca ne lipseste un candidat", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Natasha Bertaud, precizand ca Belgia este tara care nu a trimis la Bruxelles nicio propunere.

Intrebata cum se va proceda in cazul Sloveniei, care a propus trei candidati, si al Romaniei care a venit cu doua propuneri, Bertaud a precizat ca din partea Sloveniei va fi audiat actualul premier, Alenka Bratusek. La insistentele jurnalistilor care au dorit sa stie cine va fi audiat din partea Romaniei, purtatorul de cuvant al CE nu a dorit sa comenteze, arata Mediafax.

Premierul Victor Ponta l-a informat in data de 30 iulie pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, despre cele doua propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea continand inclusiv numele celor propusi, respectiv Dacian Ciolos si Corina Cretu.

Ponta i-a transmis lui Zgonea, in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor, in data de 30 iulie, pentru informare, scrisoarea pe care i-a adresat-o presedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitoare la propunerile Guvernului privind viitorul comisar european din partea Romaniei.

Citeste si:
Corina Cretu a obtinut portofoliul Dezvoltarii regionale
Ponta: Am obtinut cel mai...

Corina Cretu, "rezerva" premierului pentru postul de comisar european

"Doresc sa va informez ca, imediat ce voi primi raspuns oficial din partea presedintelui ales al CE asupra deciziei luate, Guvernul va demara procedurile pentru audierea persoanei nominalizate, in conformitate cu Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene", i-a scris Ponta lui Zgonea.

In scrisoarea transmisa lui Juncker, Ponta i-a transmis acestuia faptul ca Dacian Ciolos este prima propunere pentru un portofoliu care ar acoperi dezvoltarea regionala si agricultura. "Daca prima noastra propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveti in vedere pentru viitoarea Comisie, am dori sa luati in considerare candidatura doamnei vicepresedinte al PE, Corina Cretu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastra ulterior", i-a scris Ponta lui Juncker.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Corina Cretu, comisar european pentru ajutor umanitar