Banca spaniola CaixaBank va da circa 800 milioane de euro pentru a cumpara o parte din operatiunile locale ale bancii britanice Barclays, reprezentand aproape 40% din valoarea de piata a activelor, noteaza Bloomberg.

CaixaBank, a treia mare banca din Spania, va prelua de la Barclays 270 de unitati bancare si 550.000 de clienti, potrivit unui comunicat al bancii. In prezent, CaixaBank administreaza aproape 5.700 de unitati si deserveste peste 13,5 milioane de clienti.

Activele care fac obiectul tranzactiei vizeaza operatiunile de retail banking ale Barclays in Spania, precum si cele de investment management si de corporate business. Acordul nu include operatiunile de carduri de credit, si nici cele de investitii bancare. Actiunile CaixaBank au crescut cu 0,3% la bursa din Madrid dupa publicarea anuntului, iar titlurile Barclays, tranzactionate la Londra, au urcat cu 0,7%, informeaza Mediafax.

Banca britanica isi restructureaza activitatile prin vanzarea activelor diviziei de investment banking si operatiunile neprofitabile de retail banking, si a anuntat ca va disponibiliza 19.000 de angajati pana in 2016. Institutia a incheiat recent procesul de vanzare a operatiunilor sale de retail din Emiratele Arabe catre Abu Dhabi Islamic Bank in schimbul unei sume estimate la 119 milioane de lire sterline.

De altfel, Barclays a infiintat si o "banca rea", in care va plasa active in valoare de 115 miliarde de lire sterline in vederea vanzarii, inclusiv divizia europeana de credite de consum.

Citeste si:
LVMH cumpara Tiffany & Co pentru 16,2 miliarde dolari
Tranzactie in piata de lux:...

Sursa foto: Barclays/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Enel: Sunt oameni interesati sa cumpere active ale companiei