Fostul secretar general al NATO, lordul George Robertson, a fost numit vicepresedinte al consiliului de administratie al celui de-al treilea producator de gaze naturale din Rusia, grupul ruso-britanic, TNK-BP, inormeaza NewsIn.

Lordul Robertson are o experienta considerabila de lucru in Rusia, fiind fondatorul si presedintele Consiliului Rusia-NATO, au subliniat reprezentantii grupului TNK-BP. "Lordul Robertson a fost numit de catre BP si va lua locul lui Dick Olver, care fusese numit in consiliul de administratie al lui TNK-BP, la jumatatea anului 2004 si care a hotarat sa demisioneze", au indicat reprezentantii lui TNK-BP. "Obiectivul meu fusese de a pune pe picioare societatea unita TNK-BP. in acest moment, societatea functioneaza bine si sunt foarte multumit ca lordul Robertson a acceptat sa o conduca in urmatoarea ei faza de dezvoltare", a afirmat Olver.

Fost ministru britanic al apararii (1997-1999) si membru al Partidului Laburist condus de Tony Blair, lordul Robertson a preluat conducerea NATO, in luna octombrie, a anului 1999, inainte de a ceda locul lui Jaap de Hoop Scheffer, in luna decembrie, a anului 2003.

Fostul cancelar german, Gerhard Schroeder s-a alaturat si el unei companii din sectorul energetic rus, care construieste conducte de gaze pe sub Marea Baltica, fapt care a provocat critici in Germania. Grupul TNK-BP, detinut in proportie de jumatate de BP si jumatate de grupurile ruse Alfa Grup si Acces Renova, este al treilea producator din Rusia.

Grupul TNK-BP este prezidat de miliardarul rus Mikhal Fridman, actionar principal al holdingului Alfa Group. in anul 2005, grupul TNK-BP a inregistrat o crestere a productiei cu 6,4% fata de anul precedent, pana la 77 de milioane de tone, nivelul mediu de extractie fiind de 1,58 de milioane de barili pe zi.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.