Grupul EMI Plc., cea de-a treia companie producatoare de muzica din lume, a precizat ca renunta la a-si cumpara rivalul, Warner Music.
Din aceasta cauza insa, actiunile EMI au scazut marti cu aproximativ 7%, adica cu 17.5 pence, ajungand la 244.25 pence.

“EMI a decis sa nu continue preluarea Warner Music in viitorul apropiat”, au declarat reprezentantii companiei. “Consiliul director va avea insa in vedere aceasta actiune pentru dezvoltari viitoare”.

Luna trecuta, atat EMI cat si Warner Music au facut oferte reciproce in valoare de 4.6 miliarde de dolari. Seful EMI, Eric Nicoli s-a implicat in cumpararea Warner Music inca din anul 2000, fuziunea dintre cele doua companii reprezentand o patrime din piata muzicala mondiala, urmand sa fie situata inaintea companiei Sony BMG. EMI si Warner au abandonat insa efortul de a fuziona in anul 2000, dupa ce regulatorii s-au opus acestui plan. De asemenea, si intentia EMI, de a cumpara unitatea BMG, Bertelsmann, in anul 2001, a fost oprita de regulatori.

Declaratia grupului EMI a fost facuta in urma unei decizii a Curtii Uniunii Europene, prin care se anula aprobarea din 2004 a fuziunii dintre Sony Music si BMG, datorita indoielilor asupra faptului ca regulatorii vor permite, pe viitor, consolidarea industriei muzicale. Curtea notase faptul ca standardele legale ale tranzactiei nu au fost intalnite de catre Comisia Europeana in tot acest proces, si a propus regulatorilor sa revina asupra acordului dintre companii.

EMI este producatorul muzical al formatiei Coldplay si al lui Robbie Williams iar Warner Music se afla in spatele Madonnei.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si